Stimulering innovatie in de zorg

"Onze doelstelling is om innovatie in de zorg te stimuleren. Het Healthcare Innovation Portal is daar bij uitstek geschikt voor, vandaar dat wij participeren."

Remco Hoogendijk, Oost NV

Gevoelige snaar

“HIP heeft een gevoelige snaar geraakt, waardoor ik op een andere manier over mijn product ben gaan nadenken.”

Rob Doon, Culsana Medical Seat

De juiste dingen doen

“Sterk was de combinatie van aan de ene kant ‘the big picture’ en aan de andere kant de niet aflatende aandacht voor detail. We zullen zeker steeds teruggrijpen op HIP.”

Bas Smallenbroek, Op Eigen Kracht

Kennisbank voor innovatie

"HIP levert niet alleen een schat aan informatie aan de innovators, maar is ook een groeiende kennisbank van wat écht werkt voor innovatie. Daarom staan wij graag aan de wieg van HIP."

Lucien Engelen,Radboud REshape & Innovation Center

Spiegel en kompas

“Met HIP haal je heel specifiek je zorgvernieuwing als het ware uit elkaar. Vervolgens kun je focussen op de hoofdzaken. Daarmee is HIP zowel een spiegel als een kompas.”

Wouter Meijer, Dermonitor

Betere onderbouwing

“In HIP bekijk je alles in het licht van de betrokkenen, dat had ik van te voren nog niet zo breed gedaan. Ik kan nu de verschillende marktpartijen veel coherenter benaderen.”

Diederik Engbersen, H-Fabp Rapid Test

Twee keer zo snel

“HIP heeft mij enorm veel inzicht gegeven. Met een structuur zoals HIP zou ik een volgende zorgvernieuwing twee keer zo snel kunnen ontwikkelen.”

Sandra Hendriksen, Herenigingshuis

Betaalbare betere zorg

"Innovatie in de zorg is broodnodig om de zorg betaalbaarder en tegelijk beter te maken. Maar dan moet het wel werken in de praktijk. Daarom staan wij als participant pal achter HIP."

Joep de Groot, CbusineZ

Zicht op de marktvraag

“Bij een vroegere uitvinding hebben we fors geïnvesteerd in een product dat vervolgens onvoldoende aansloeg in de markt. HIP behoedt ons nu daarvoor.”

Mark van Loef en Wim Steenbakkers, BodyTwister

Inzichten delen

“De discussie met een innovator die HIP heeft gedaan, kan al gauw beter en inhoudelijker zijn dan ‘zonder’, omdat de innovator al van te voren zo uitgebreid heeft nagedacht over de betrokkenen en wat zij wel en niet willen.”

Bas Smallenbroek, Op Eigen Kracht

Brede toepassing van slimme vernieuwingen

"Wat ons betreft draait het bij innovaties allemaal om de praktijk. Als het daar werkt, is een uitvinding pas een innovatie! Daarom geven wij graag uitvoering aan HIP."

Mark Bloemendaal, Implementation IQ

Hoger niveau

“HIP stelt de juiste vragen die ik ook altijd stel. En dus hoef ik die vragen niet meer te stellen als de innovator bij mij zit. Dat brengt het gesprek in één klap op een hoger niveau.”

Tim Kniep, Achmea

Manier van denken

“Ik raad HIP iedereen aan die met innovaties bezig is. In de zorg, maar ook erbuiten om de manier van denken mee te maken.”

Jan Stroo, Easy Up Chair

De HIP Quick Scan is gratis en geeft een eerste indruk waar uw zorgvernieuwing 'staat' ten aanzien van het gebruik ervan in de praktijk. Hiertoe krijgt u een aantal meerkeuzevragen voorgelegd. Na afloop ontvangt u per ommegaande een rapportage.

De HIP Analyse is een web omgeving waarin u gedurende 6 maanden samen met uw HIP consultant uw zorgvernieuwing kunt toespitsen op succes in de zorgpraktijk en ondertussen bouwt aan een showcase voor derden.

Vraag een account aan


Wat is Healthcare Innovation Portal (HIP)?Wat kunt u met HIP?

HIP zorgt voor een scherpe blik op de praktijk en geeft richting aan de verdere ontwikkeling van uw zorgvernieuwing. Met HIP maakt u een showcase voor derden en opent u deuren naar zorgpartijen en investeerders.

Lees verder

Partijen achter HIP